به گزارش گروه بینالملل در یک تحول مهم در سطح مقاومت مردمی و منطقهای برای مقابله با تجاوزات رژیم اشغالگر ضد نوار غزه، یمنیها اخیراً کنار محاصره دریایی و هوایی که علیه این رژیم تحمیل کرده بودند از محاصره بندر راهبردی حیفا در اراضی اشغالی فلسطین خبر دادند.
شوک جدید یمن به اشغالگران با محاصره بندر حیفا
حمایت یمنیها از نوار غزه با استفاده از ابزارهای فشاری همچون محاصره بنادر، آبراهها و فرودگاهها در چارچوب فشارهای اقتصادی فزاینده بر رژیم صهیونیستی و منزوی کردن این رژیم در سطح بینالمللی و سردرگمی آن، کنار عملیاتهای نظامی در عمق فلسطین اشغالی، با قدرت ادامه دارد.
اعلام محاصره بندر حیفا توسط نیروهای مسلح یمن چند روز بعد از آن انجام شد که نیروهای یمنی بهدنبال حملات دقیق علیه فرودگاه بنگوریون در تلآویو که رسانههای عبری آن را فاجعهای بیسابقه دانستند، معادله محاصره هوایی ضد اشغالگران را تثبیت کردند و تا امروز همچنان به محاصره دریایی و هوایی علیه بنادر و فرودگاههای رژیم اشغالگر ادامه میدهند و به شرکتهای هواپیمایی که هرگونه قصدی برای ازسرگیری پروازهای خود به فرودگاه بنگوریون داشته باشند، هشدار جدی دادند.
این تحولات موجب شده است چندین شرکت هواپیمایی از جمله شرکت ایرلندی رایان ایر، همه پروازهای خود را به فرودگاه بنگوریون تا چهارم ماه آینده لغو کند. رسانههای عبری به نقل از مدیرعامل این شرکت اعلام کردند که شرکت رایان ایر در حال بررسی انتقال هواپیماهای خود از فرودگاه بنگوریون به مقاصد جایگزین اروپایی در صورت عدم حل مشکلات امنیتی مداوم در این فرودگاه است.
رسانههای عبری گزارش دادند که همچنین شرکت هواپیمایی یونانی اژین ایرلاینز، هم تصمیم خود را برای ازسرگیری پروازها به فرودگاه بنگوریون لغو کرده و بهخاطر ادامه خطرات ناشی از تهدیدات یمن علیه این فرودگاه، تا اطلاع ثانوی پروازهای خود را به حالت تعلیق درآورده است. طی هفتههای گذشته هم چندین شرکت هواپیمایی بینالمللی بهطور فزایندهای بعد از تصمیم یمن برای محاصره هوایی علیه اسرائیل، پروازهای خود را بهمقصد فرودگاه بنگوریون به حالت تعلیق درآوردند.
بر اساس این گزارشها، شرکتهای هواپیمایی کانادایی، انگلیسی، فرانسوی، آمریکایی و ایتالیایی هم، ازسرگیری پروازها به فرودگاه بنگوریون و سایر فرودگاههای اسرائیل را مشروط به کاهش سطح تهدیدات نیروهای یمنی علیه این فرودگاهها دانستند.
اما سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن چند روز قبل به همه شرکتهایی که کشتیهای آنها در بندر حیفا یا بهسمت این بندر میروند هشدار داد که از این پس، بندر اشغالی حیفا جزء بانک اهداف یمن است و این تصمیم بعد از آن گرفته میشود که نیروهای یمنی با موفقیت بندر ایلات را محاصره کرده آن را به تعطیلی کشاندند.
اهمیت محاصره بندر حیفا؛ تهدید شریان دریایی رژیم صهیونیستی
بندر حیفا بزرگترین و مهمترین بندر در اراضی اشغالی ثبت نام در سایت کازینو انلاین فلسطین است که درصد بالایی از واردات و صادرات رژیم اشغالگر را تشکیل میدهد و سالانه بیش از 30 میلیون تن کالا از آن عبور میکند. این بندر بهدلیل موقعیت راهبردی خود در دریای مدیترانه بهویژه با توجه به بسته شدن مرزهای زمینی فلسطین اشغالی با اکثر همسایگان عرب، به دروازه اصلی رژیم صهیونیستی به جهان خارج تبدیل شده است.